Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Τ.ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ:

«ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ. ΟΔΥΝΗΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ - ΘΑΝΑΤΩΝ. ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΦΥΓΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ. ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ; ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ»

Την δραματική διόγκωση του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα, θέτει ως Ερώτηση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχουμε οδυνηρή διαφορά γεννήσεων - θανάτων, την ώρα, μάλιστα, που πολλαπλασιάζεται η φυγή της νεολαίας μας λόγω των μνημονιακών πολιτικών και συνεχίζει η ροή της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, λόγω της αδυναμίας να σηκώσει κεφάλι η συγκυβέρνηση στο γερμανικό Διευθυντήριο της Ε.Ε. και κόντρα στις Συνθήκες Δουβλίνο ΙΙ και Σέγκεν. Σε λίγο θα γίνουμε ξένοι στην ίδια τη πατρίδα μας» δηλώνει ο Τέρενς Κουίκ, καταθέτοντας την Ερώτηση που συνέταξε με πολύ ισχυρά και αποκαλυπτικά στοιχεία, ο Πολιτευτής Καβάλας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Τσακίρης, ο οποίος είναι και βασικός σύμβουλος του Τέρενς Κουίκ, ως στέλεχος του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

κ. Πρωθυπουργέ,
κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχουμε οδυνηρή διαφορά γεννήσεων - θανάτων, την ώρα, μάλιστα, που πολλαπλασιάζεται η φυγή της νεολαίας μας λόγω των μνημονιακών σας πολιτικών και συνεχίζει η ροή της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, λόγω της αδυναμίας να σηκώσει κεφάλι η συγκυβέρνηση σας στο γερμανικό Διευθυντήριο της Ε.Ε. και κόντρα στις Συνθήκες Δουβλίνο ΙΙ και Σέγκεν. Σε λίγο θα γίνουμε ξένοι στην ίδια τη πατρίδα μας.
Σας παραθέτω ένα πολύ σημαντικό πόνημα του Πολιτευτή Καβάλας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργου Τσακίρη, το οποίο δείχνει με τον πιο ρεαλιστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο που βαδίζει δημογραφικά η Ελλάδα μας.

«Άκρως ανησυχητικά στοιχεία προκύπτουν από το πρόσφατο (30/09/2014) Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) με τίτλο «Φυσική κίνηση πληθυσμού έτους 2013», όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών στη χώρα.
Με βάση τα στοιχεία που προέρχονται από τα Ληξιαρχεία όλων των Δήμων στα οποία δηλώνονται οι γεννήσεις, οι θάνατοι, οι γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης που καταγράφονται στην Ελλάδα, η φυσική μεταβολή του πληθυσμού (δηλαδή η μεταβολή που οφείλεται μόνον στη διαφορά των γεννήσεων - θανάτων χωρίς συνυπολογισμό της μετανάστευσης) παρουσίασε αρνητική εξέλιξη, με φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 17.660 άτομα.

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο παρατηρείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καθόσον τόσο το 2011 όσο και το 2012 παρατηρήθηκε ανάλογη αρνητική εξέλιξη στη φυσική μεταβολή του πληθυσμού της χώρας, με φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 4.671 και 16.279 άτομα αντίστοιχα.

Ειδικότερα οι γεννήσεις στην Ελλάδα, κατά το 2013, ανήλθαν σε 94.134, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,21 % σε σχέση με το 2012, που είχαν ανέλθει σε 100.371, ενώ και το 2012 οι γεννήσεις στη χώρα παρουσίασαν μείωση κατά 5,69% σε σχέση με το 2011, που είχαν ανέλθει σε 106.428.
Όσον αφορά τους θανάτους κατά το 2013, μπορεί να παρουσίασαν μείωση κατά 4,15 % (ανήλθαν σε 111.794 έναντι 116.670 που ήταν το 2012), εντούτοις παραμένουν στα ίδια (περίπου) αυξημένα επίπεδα του 2011, έτος κατά το οποίο οι θάνατοι είχαν ανέλθει στα 111.099 άτομα.
Εάν δε υπολογίσουμε τη συνολική φυσική μείωση του πληθυσμού της χώρας κατά την πενταετία 2009 – 2013, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., θα παρατηρήσουμε ότι αυτή ανήλθε στα 23.832 άτομα !

Μία πόλη δηλαδή του μεγέθους (πχ) του Κιλκίς έχει «εξαφανισθεί» από τη χάρτη της Ελλάδας (πληθυσμός του Κιλκίς σύμφωνα με την απογραφή του 2011 στα 22.914 άτομα).

Εάν στους παράγοντες αυτούς προσθέσουμε :
Α) τη νέα μετανάστευση των Ελλήνων, στην πλειονότητά τους μάλιστα ανωτέρου και ανωτάτου εκπαιδευτικού επιπέδου, προς τις χώρες του εξωτερικού αναζητώντας μία εργασιακή διέξοδο (σημειώνεται ότι χώρες όπως η Γερμανία, η Νορβηγία, η Μεγάλη Βρετανία και άλλες, παρατήρησαν αύξηση των Ελλήνων μεταναστών που ξεπερνά το 40% κατά την περίοδο 2012-2013),

Β) την έκθεση του 2012 των Μιχάλη Παπαδάκη Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μανόλη Κογεβίνα Καθηγητή Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και Δημήτρη Τριχόπουλου της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητή Πανεπιστημίου Harvard με τίτλο «Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ-ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ» σύμφωνα με την οποία « …η χαμηλή γεννητικότητα έχει οδηγήσει σήμερα τη χώρα σε δείκτη γονιμότητας (κατά μέσο όρο 1,5 παιδιά ανά γυναίκα) κατώτερο του επιπέδου αντικατάστασης των γενεών»,

Γ) την ίδια αυτή έκθεση η οποία επακριβώς αναφέρει ότι «Ταυτόχρονα με τη δυσμενή εξέλιξη του συνολικού πληθυσμού μέχρι το 2050, αναμένεται η επιτάχυνση της γήρανσης και η σημαντική επιδείνωση του δείκτη εξάρτησης. Πράγματι, η αναλογία υπερηλίκων από 19% το 2010 θα φτάσει στο 30% το 2050 και ο δείκτης εξάρτησης (αναλογία μη παραγωγικών ατόμων σε 100 παραγωγικά) από 50% το 2010 θα αναρριχηθεί στο 82% το 2050, γεγονός που θα επιβαρύνει ιδιαίτερα το εργατικό δυναμικό και το σύστημα υγείας, θα επηρεάσει αρνητικά την παραγωγική διαδικασία, ενώ θα διαταράξει περαιτέρω την ισορροπία του κοινωνικο-ασφαλιστικού μας συστήματος», και

Δ) της ολοένα αυξανόμενης εισόδου και παραμονής σε άθλιες πολλές φορές συνθήκες,  και σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές, παράνομων μεταναστών στη χώρα
το συμπέρασμα που προκύπτει δεν μπορεί να είναι άλλο από το ότι η χώρα μας βρίσκεται ενώπιων ενός, άνευ προηγουμένου ίσως, δημογραφικού αλλά και κοινωνικού προβλήματος που εάν δεν αντιμετωπισθεί ΑΜΕΣΑ, πρόκειται να δημιουργήσει πολλαπλά και αξεπέραστα προβλήματα στο ορατό μέλλον».
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε :
1.     Ποια μέτρα προτίθεσθε άμεσα να λάβετε για την αναστροφή των εμφανέστατα δυσμενών αυτών στοιχείων ;
2.     Έχει καταρτισθεί ένα μακροχρόνιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα αντιμετώπισης του δημογραφικού μας προβλήματος, με βάση την ιστορικά δοκιμασμένη διεθνή εμπειρία;
3.     Είναι στις προθέσεις σας και πότε: α) η δημιουργία συντονιστικού οργάνου επεξεργασίας και υλοποίησης της δημογραφικής πολιτικής, β) η εφαρμογή δοκιμασμένων και αποτελεσματικών μέτρων που θα αποβλέπουν στην ενίσχυση του εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, γ) η εναρμόνιση οικογενειακής και εργασιακής ζωής και η πολλαπλή προσφορά υπηρεσιών για το παιδί, δ) η πολυδύναμη κοινωνική, ηθική και προνοιακή στήριξη της οικογένειας, ιδίως για τα νέα ζευγάρια, την άγαμη μητέρα και τις μετανάστριες, ε) η διαρκής μελέτη των εφαρμοζόμενων μέτρων στις χώρες με επιτυχή δημογραφική πολιτική (Γαλλία, σκανδιναβικές χώρες κ.τ.λ.) και εφαρμογή ορισμένων (με τις αναγκαίες προσαρμογές, αναθεωρήσεις και συμπληρώσεις) στην Ελλάδα και στ) η συστηματική και υπεύθυνη ενημέρωση του πληθυσμού για τα ισχύοντα μέτρα, όπως προτείνουν στην ανωτέρω αναφερόμενη έκθεσή τους οι εγνωσμένου κύρους καθηγητές;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων