Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν την πόλη της Καβάλας η ΣΤ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Σερρών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Π.Ε. Καβάλας κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τομεάρχης του κινήματος για το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Ραχήλ Μακρή.

Στις 08:30 οι κυρίες Κόλλια & Μακρή, με τη συνοδεία της Συντονιστικής Επιτροπής Π.Ε. Καβάλας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των πολιτευτών του Νομού, ξεκίνησαν τις συναντήσεις τους με φορείς της πόλης.

Επισκέφθηκαν κατά σειρά :


το ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
όπου αναδείχθηκαν κυρίως τα προβλήματα οικονομικής δυσχέρειας λόγω του PSI και του "κουρέματος" των ομολόγων του ΤΕΙ. Από το αποθεματικό των 2,09 δις €, κουρεύτηκαν τα 1,367δις €, ενώ τα υπόλοιπα 640εκ.€ είναι σε ομόλογα και δεν μπορούν να εκταμιευτούν πριν το 2040 !

τη ΜΕΡΑΡΧΙΑ
σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη όπου διαπιστώθηκε η πλήρης ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό των ενόπλων δυνάμεων της 20ης Μεραρχίας Τεθωρακιμένων που εδρεύει στην περιοχή μας

την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
όπου αναδείχθηκε το μέγιστο πρόβλημα της πιθανότητας κατάργησης του Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένος Καβάλας, του μοναδικού στην Περιφέρεια ΑΜΘ, της έλλειψης προσωπικού και της ανυσηχίας από την προβλεπόμενη μείωση των αποδοχών των πυροσβεστών

το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
όπου αναδείχθηκε το πρόβλημα που θα προέλθει από την πιθανή κατάργηση του Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένος Καβάλας, ο οποίος εντάσεται στα ευρύτερα σχέδια ενεργειών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, του μειωμένου προσωπικού και της ανησυχίας από την προβλεπόμενη μείωση των αποδοχών τους

την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
όπου αναδείχθηκε το μέγιστο πρόβλημα του μειωμένου προσωπικού που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις , των κτιριακών εγκαταστάσεων που κρίνονται πλέον ως ανεπαρκής, τόσο λόγω του ότι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης με ότι αυτό συνεπάγεται, χωρίς πρόσβαση για ΑΜΕΑ, αλλά και του ότι λόγω της πληθώρας των κρατουμένων των φυλακών Κομοτηνής, τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας χρησιμοποιούνται πλέον (εκ των πραγμάτων) και ως "εν δυνάμει" χώροι μακροχρόνιας κράτησης (ακόμη και ποινικών) κρατουμένων, χωρίς τις κατάλληλες φυσικά υποδομές (επαρκούς φύλαξης,υγιεινής κλπ). Επίσης αναδείχθηκε για άλλη μία φορά η έντονη ανησυχία τους για τις προβλεπόμενες μειώσεις των αποδοχών τους.

το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ όπου σε εθιμοτυπική συνάντηση με το Δήμαρχο Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα από την υποχρηματοδότηση των Δήμων, αλλά και θέματα όπως η πλήρης αντίθεση του Δήμου Καβάλας στη δημιουργία χώρων κράτησης-φιλοξενίας λαθραία εισερχομένων μεταναστών εντός του οικιστικού ιστού στην περιοχή μας, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή αλλά και διαχείριση των απορριμάτων, αλλά και η πιθανότητα δημιουργίας ΕΟΖ και τα προβλήματα ή όχι που πιθανόν να δημιουργηθούν από την εφαρμογή της.

τις εγκαταστάσεις της KAVALA OIL, όπου σε συζήτηση με το Δ.Σ. της εταιρίας και του προέδρου του κ. Ευ.Παππά, έγινε μία ιστορική αναδρομή από την ανακάλυψη των κοιτασμάτων μέχρι τη δημιουργία της αυτοδιαχειριζόμενης από τους εργαζομένους της εταιρίας, ανάλυση της υγειούς οικονομικής της κατάστασης και ανάδειξη των ζητημάτων που θα προκύψουν από την λήξη των αδειών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου το 2014 και του πετρελαίου το 2013. Έγινε επίσης εκτενής συζήτηση για τα ήδη γνωστά κοιτάσματα 80 εκ. βαρελιών στην αμμώδη περιοχή ανοιχτά του Αγιάσματος, των 8-18 εκ. βαρελιών του κοιτάσματος "Ε" και του κοιτάσματος του Άθω ανοιχτά της Ν. Περάμου, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα με την πρόταση επένδυσης 450εκ. € η οποία έχει ήδη παρουσιασθεί στο Υπουργείο εδώ και αρκετό καιρό αλλά κωλυσιεργεί με απαράδεκτο τρόπο από τους υπευθύνους, καθώς επίσης και για τη μελέτη η οποία έχει επίσης παρουσιασθεί στο Υπουργείο για την μετατροπή σε αποθήκη φυσικού αερίου του άδειου πλέον κοιτάσματος πετρελαίου, και της επίσης αδικαιολόγητης αναβλητικότητας από πλευράς των υπευθύνων για την έναρξη του σχεδίου, των προβλημάτων που παρουσιάζονται από την ένταξη του άδειου αυτού κοιτάσματος στο ΤΑΙΠΕΔ, και του κινδύνου να δημιουργηθεί ανάλογη αποθήκη από την Τουρκία, η οποία θα υποβαθμίζει αισθητά την αξία της.

τέλος στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
όπου αναδείχθηκε η Περιφερειακή του λειτουργία αλλά και το μέγιστο πρόβλημα της υποστελέχωσης αρκετών μονάδων του νοσοκομείου, ειδικά στους τραυματιοφορείς όπου λείπη το 50% των αναγκών σε προσωπικό, της μη σωστής συνεργασίας των ΕΚΑΒ μεταξύ των Κέντρων Υγείας του Νομού και του νοσοκομείου (με την πρόταση να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας διαχείρησης των ασθενοφόρων), του προβλήματος που θα δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου λόγω της επερχόμενης συνταξιοδότησης των ιατρών του, της οικονομικής δυσχέρειας λόγω κυρίως των 28 εκ. € που χρωστούνται στο νοσοκομείο από των ΕΟΠΥΥ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία, του ότι δεν υπάρχει μονάδα "προώρων και νεογνών" λόγω έλλειψης ανάλογης ειδικότητας ιατρού, της άνισης και άδικης από πλευράς Υπουργείου κατανομής των πιστώσεων για την πληρωμή των εφημεριών, αλλά και των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από την πιθανή κατάργηση ή συγχώνευση κλινικών η οποία θα οδηγήσει σε μείωση των κλινών σε μία εποχή που η προσέλευση των ασθενών παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Τονίσθηκε επίσης ο Περιφερειακός ρόλος του νοσοκομείου με κλινικές όπως οι πνευμονολογικές, η ρευματολογική, η νευροχειρουργική, η ψυχιατρική κ.α. οι οποίες καλύπτουν και τους γειτονικούς Νομούς, αλλά και του προβλήματος του ότι ενώ υπάρχει καινούργια ψυχιατρική κλινική στο Νομό Ξάνθης δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί η στήριξη από γιατρούς της περιφέρειας για την έναρξη λειτουργίας της. Τέλος από πλευράς των εργαζομένων αναδείχθηκε το πρόβλημα της φιλότιμης προσπάθειάς τους να καλύψουν τα κενά της έλλειψης προσωπικού, κάτι που οδηγεί ουσιαστικά στην πέραν των προβλεπομένων ορίων απασχόλησή τους και της συνεχούς καταπάτησης του όρου της 12ωρης ανάπαυσης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ημέρα τελείωσε με την ομιλία των κυριών Κόλλια & Μακρή σε αίθουσα του κινηματοθεάτρου "Απόλλων", όπου παρουσία πλήθους συμπολιτών μας αναλύθηκε η "Οικονομική και Πολιτική Κατάσταση της χώρας". Με το πέρας των ομιλιών, φορείς της πόλης, είχαν την ευκαιρία να παραδώσουν στις κυρίες Κόλλια & Μακρή, φακέλους με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως συνέπεια της πολιτικής που οδηγεί στη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Παράλληλα, σε διαφορετικό χώρο του κινηματοθεάτρου, ξεκίνησε και η συλλογή των υπογραφών για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες ένταξης της χώρας στα μνημόνια και κατ' επέκταση τις δανειακές συμβάσεις που οδηγούν στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι Συντονιστικές Επιτροπές της Π.Ε. Καβάλας σε συνεργασία με τους πολιτευτές του Νομού και εθελοντές του κινήματος, θα προχωρήσουν σε στοχευμένες δράσεις συλλογής υπογραφών σε κεντρικά σημεία της πόλης της Καβάλας, αλλά και σε περιοδείες ανά το Νομό με τον ίδιο σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων