Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ;;



Αποστρατικοποιημένη ζώνη η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου ;;!!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", στα 82 στρατόπεδα που προβλέπεται να ... αποδεσμευθούν σε ολόκληρη τη χώρα, τα 28 είναι στη Μακεδονία, 18 στη Θράκη και τα 16 σε νησιά του Αιγαίου ! Από το σύνολο των 82 δηλαδή, τα 62 (75%) ανήκουν στα Βόρεια και Ανατολικά σύνορά μας !
Αναλυτικότερα:
στη Μακεδονία και ειδικότερα στην Καστοριά προβλέπεται να αποδεσμευθούν 5 στρατόπεδα (Παπαθανασίου, Μακεδ.Λίτσα, Ε.Παπανδρέου, Μαθιουδάκη & Ρήγα Αντωνίου), 2 στην Κοζάνη (Αρτζάνου & Μακεδονομάχων-Τμήμα), από 1 σε Γιαννιτσά, Έδεσσα και Κιλκίς (Μακεδ.Καψάλη, Καλιαγκάκη και Τασσοπούλου αντίστοιχα), 6 στη Θεσσαλονίκη (Π.Μελά, Καρατάσου-Τμήμα, Ζιάκα, Μ.Αλεξάνδρου, Μυστακίδη & Φαρμάκη), από 1 στο Λαγκαδα και τις Σέρρες (Μπαρέτη & Εμμ.Παππά αντίστοιχα), 2 στη Νιγρίτα (Καμάρα Α' & Β΄), 3 στην Καβάλα (Κωτσάλου, Ασημακοπούλου & Αμυγδαλεώνα), 2 στη Δράμα (Τριανταφύλλου & Ανώνυμο) και 3 στην Κατερίνη (Σβορώνου, Κουλουμβάκη & Γ. Ολυμπίου)

στη Θράκη και ειδικότερα στην Ξάνθη προβλέπεται να αποδεσμευθούν 2 στρατόπεδα (Στεφανίδη & Γιαννακούδη-Καρακατσάνη), 14 στον Έβρο (Παρμενίωνα, Ιωάννου, Ζήση, Γιαννούλη-Τμήμα, Παπαδοπούλου-Κάρπου στο Λυκόφως, Μυλωνά στο Βάλτο, Παπαναστασίου & Σταθάτου-Τμήμα στην Ορεστιάδα, Γουμενάκη-Τμήμα στα Ριζιά, Ματσιάδη στη Λεπτή, Κατσάνη στη Χελιδώνα, Κνιθάκη & Κυρλαγκίτση στο Διδ/χο & Μελιδώνη στο Σουφλί), 2 στην Κομοτηνή (Μουζιοπούλου-Τμήμα & Παπαχατζή-Τμήμα)

ενώ στο Αιγαίο προβλέπεται να αποδεσμευθούν 2 στρατόπεδα στη Λέσβο (Β.Λέσβιος & Ψαροπούλου), 4 στη Σάμο (Καρλοβασίτη, Αγ.Παντελεήμονα, Παλαιοκαστρίτη & Μοσχονά), 9 στη Χίο (Γκιάλα, Αναστασίου, Μαρμαρινού, Θεοδοσίου, Πιπίδη, Βορριά, Βάκη, Καγιαβα & Σαλαλέ) και 1 στην Κω (Πλατανίτσα)

για να ολοκληρωθεί ο αριθμός των 82 στρατοπέδων που οδεύουν προς αποδέσμευση, ακολουθούν :
8 στρατόπεδα στη Θεσσαλία, 2 στην Καρδίτσα, 2 στα Τρίκαλα και από 1 σε Κολινδρό, Βόλο, Λάρισα και Φάρσαλα
3 στην Ήπειρο εκ των οποίων και τα τρία στην Πρέβεζα
1 στην Κρήτη (στα Χανιά)
8 στη Στερεά Ελλάδα, 1 στη Λαμία, 3 στην Αττική, 2 στον Πειραιά και 2 στη Χαλκίδα.

με λίγα λόγια, οι φωστήρες του Γενικού Επιτελείου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε αγαστή συνεργασία με τους ... ομολόγους τους του Υπουργείου Οικονομικών, σκέφθηκαν και αποφάσισαν πως μιας και οι Βόρειοι αλλά -κυρίως- οι εξ Ανατολών γείτονές μας, έχουν πλέον ενστερνισθεί το δικό μας δόγμα του "δεν παραχωρούμε και δεν διεκδικούμε τίποτε", ήρθε ο καιρός να αποστρατικοποιήσουμε τα Βόρεια και Ανατολικά μας σύνορα. Να μην ξοδευόμαστε κιόλας βρε αδερφέ !

Έχουν υπολογίσει οι εν λόγω κύριοι, πέραν του ανωτέρω άμεσου αποτελέσματος της αποστρατικοποίησης (σχεδόν), των αμυντικά πιο ευαίσθητων αυτών περιοχών της χώρας, τις επίσης άμεσες συνέπειες που θα έχει αυτή τους η (παράλογη) επιλογή, στην οικονομία αυτών των περιοχών ;
Των περιοχών που ήδη μαστίζονται με ποσοστά ανεργίας που υπερβαίνουν το 25% ;
Έχουν υπολογίσει τα άμεσα αρνητικά αποτελέσματα στο δημογραφικό χάρτη και την εκπαίδευση ;

Έάν λοιπόν έχουν υπολογίσει όλα τα παραπάνω (και πολλά άλλα) και παρ' όλ' αυτά προχωρήσουν στην (παράλογη επιμένω) αυτή τους επιλογή, ένα και μόνο συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί : η παράδοση της χώρας, εκτός από οικονομική, είναι πλέον ολοκάθαρη και στον στρατιωτικό και αμυντικό-αποτρεπτικό τομέα

Και αυτό κύριοι είναι Εθνικά επικίνδυνο (για να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερο χαρακτηρισμό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων