Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές. 
Όπως κάποια χρόνια πριν, την εποχή της πτώσης του τοίχους του Βερολίνου, έτσι και σήμερα, συμβολικά και πραγματικά, καταρρέει ως χάρτινος τοίχος η εποχή της μεταπολίτευσης.
Μια εποχή που σημαδεύτηκε από την απόλυτη κομματοκρατία, του "όποιος φεύγει απ' το μαντρί τον τρώει ο λύκος", τις μίζας και του ρουσφετιού.Και μάλιστα καταρρέει εκ των ένδον. 
Σήμερα πλέον, όποιος "φεύγει απ' το μαντρί", μπορεί άνετα να ξαναγυρίσει ως ρυθμιστής και ... εν δυνάμει "αρχηγός του κοπαδιού", ενώ ο ίδιος ο ... τσοπάνης μπορεί να καλεί τους λύκους να ... προσέχουν και να κατευθύνουν το «κοπάδι».
Όποιος βάσιζε την πολιτική του στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», στο «Έξω οι βάσεις του θανάτου» και στο «Βυθίσατε το Χόρα», μπορεί πλέον να φωνάζει για την «επικινδυνότητα των θέσεων όσων οδηγούν με τις πολιτικές τους την έξοδό της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», να «επιτρέπει» με την «αδιαφορία» του σε πλοία και αεροπλάνα της «φίλης εξ Ανατολών» να κόβουν βόλτες στο Αιγαίο, και να πρεσβεύει την ... αναδιαπραγμάτευση της ... διαπραγμάτευσης που ο ίδιος είχε κάνει. 
Όποιος επίσης βάσιζε την πολιτική του στην Ευρώπη των Λαών αλλά με κάθε ευκαιρία υπονόμευε οποιαδήποτε ενέργεια είχε ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεών μας με αυτήν, μπορεί πλέον να περιοδεύει στις πρωτεύουσές της και να προσβάλει τους ηγέτες που, πρόσφατα, οι λαοί αυτοί εξέλεξαν. 
Το κοπάδι πλέον ξύπνησε από τον λήθαργο των τελευταίων 38 ετών. Απέκτησε στεντόρεια φωνή. Νιώθει τη δύναμη της θέλησής του και στέλνει μηνύματα προς κάθε πλευρά. Η εποχή των «λύκων» και των «κοπαδιών» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. 
Ο καιρός γαρ εγγύς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων