Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ


Εν μέσω θερινής ραστώνης και με τον υδράργυρο να "οδηγεί", εν ίδει μονοδρόμου - όσους μπορούν - στις παραλίες για λίγη δροσιά, οι πολιτικές εξελίξεις μοιάζουν να έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. 
Το, σε αρκετές περιπτώσεις, έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, έχει δώσει τη θέση του στην σκληρή καθημερινότητα της επιβίωσης, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει κατά κανένα τρόπο την ... μνημειώδη αδιαφορία των Ελλήνων προς κάθε τι το οποίο θα ... διέκοπτε τις θερινές τους διακοπές. 
Με το σκεπτικό αυτό άλλωστε, οι ... «νέοι» ταγοί της χώρας, συνέρχονται για να αποφασίσουν τα μέτρα που πρόκειται να λάβουν για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Μέτρα που θα μας οδηγήσουν σε ακόμη βαθύτερη ύφεση και κοινωνικό χάος, εφόσον προβλέπουν περαιτέρω περικοπές στις δημόσιες δαπάνες σε νευραλγικούς τομείς, στην υγεία, την άμυνα, αλλά και στα ειδικά μισθολόγια, καθώς επίσης και την συνέχιση της, καταστροφικής για τους πολίτες (ιδιώτες και επαγγελματίες) εισπρακτικής πολιτικής, μέσω του γνωστού σε όλους μας «χαρατσιού» που θα συνεχίσει να εισπράττεται από την ΔΕΗ (παρά τα αντιθέτως λεχθέντα), των αλλεπάλληλων φόρων που πρέπει να εισπραχθούν μέχρι το τέλος του έτους (παρά τα αντιθέτως υπεσχημένα) και την απόλυτη ανυπαρξία πολιτικών αποφάσεων που θα δώσουν, το στίγμα έστω, μιας πολιτικής που θα οδηγήσει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, παρά τα περί αντιθέτου (και τρις) λεχθέντα «ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη» του κ. Σαμαρά.
Όσο για το ... μεγαλοστόμως λεχθέν «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για το 2012», θα απαντήσω... «δεν απαιτούνται», αρκεί να υλοποιηθούν όσα υπεγράφησαν τον Μάρτιο του 2012 !!
Ο μόνος που ουσιαστικά φαίνεται να ... ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν είναι άλλος από τον κ. Φούχτελ, ο οποίος περιοδεύει ως άλλος (και άλλοτε) Υπουργός Δημοσίων Έργων, ανά την επικράτεια, προσπαθώντας να εντοπίσει τις καλύτερες και πιο αποδοτικές επενδύσεις για τους ... συμπατριώτες του. 
Με προτεραιότητα φυσικά στο πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ», μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των εκταμιεύσεων του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν στο πρόγραμμα αυτό, που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ενεργειακή απεξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία και το φυσικό της αέριο. 
Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ... περεταίρω υποβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής, μέσω της δέσμευσης χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης (ακόμη και με υποχρεωτικές απαλλοτριώσεις !), για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της ΕΕ που θα έπρεπε να κατευθυνθούν σε παραγωγικές επενδύσεις που θα δημιουργούσαν πολλαπλάσιες νέες θέσεις εργασίας, και θα επιβαρύνει (τελικά), αντί να μειώσει, το δημόσιο χρέος της χώρας, μέσω της αρνητικής συμβολής του στο, ήδη ελλειμματικό, εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας !!
Όσο φυσικά για το προεκλογικό (και αποδεδειγμένα πλέον, τόσο ψεύτικο) επιχείρημα της ... επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων, επιτρέψτε μου μία πρόβλεψη.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και εν μέρει ο Σεπτέμβριος, θα κυλίσουν ομαλά, χωρίς έντονες κοινωνικές αντιδράσεις (τα μπάνια του λαού βλέπετε !).
Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου (όπου λήγει και ομόλογο-δάνειο του ΟΣΕ αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, ακολουθούμενο από δεύτερο του ίδιου οργανισμού τον Δεκέμβριο επίσης αρκετών εκατομμυρίων) με αρχές Οκτωβρίου, θα παρουσιασθεί ως ... εκπληκτική νίκη από την κυβερνητική Τριαρχία, η παράταση ενός ή το πολύ δύο ετών στην προσπάθεια της χώρας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που θέτουν τα μνημόνια Ι & ΙΙ, και ... αυτό ήταν όλο !!
Έχουμε συνηθίσει άλλωστε από τους ... εκτός τόπου και χρόνου πανηγυρισμούς των πολιτικών μας αρχόντων, κάθε φορά που επιστρέφουν από τις (έντεχνα παρουσιαζόμενες ως ... μειωμένων προσδοκιών) συναντήσεις τους με τους ευρωπαίους «εταίρους» μας.
Ο χειμώνας που έρχεται όμως, θα είναι καθοριστικός για τις πολιτικές εξελίξεις των πρώτων μηνών του επόμενου έτους. Εκεί, στις αρχές του 2013, θα κριθεί το μέλλον της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων